Social media marketing, waarheid en leugensSocial Media Marketing lijkt het nieuwste modewoord te zijn voor iedereen die zijn online aanwezigheid en verkoop wil vergroten, maar is Social Media Marketing (SMM) alles waar het om draait?

SMM-bedrijven duiken tegenwoordig overal op en ze vertellen iedereen die wil luisteren hoe ongelooflijk belangrijk sociale media zoals Facebook, Twitter en YouTube zijn voor uw bedrijf, maar voor het gemiddelde kleine tot middelgrote bedrijf doet marketing aan sociale media. netwerken echt alle hype waarmaken? Is het echt de moeite waard om een klein fortuin uit te geven aan het inhuren van een SMM-bedrijf? En heeft iemand hier echt onderzoek naar gedaan voordat ze iemand inhuurden om hun Facebook-bedrijfspagina op te zetten? Sommige SMM-bedrijven zetten zaken op zoals Facebook-bedrijfspagina's (die gratis zijn) voor $ 600 tot $ 1.000 of meer en vertellen hun klanten dat ze geen website nodig hebben omdat Facebook het grootste sociale netwerk ter wereld is en iedereen een Facebook-account heeft . Hoewel het misschien waar is dat Facebook het grootste sociale netwerk ter wereld is en ja, de leden van Facebook zijn potentiële consumenten, de echte vraag is: kopen ze echt? Social media-marketingbedrijven wijzen maar al te graag op de positieve punten van sociale media, zoals hoeveel mensen Facebook gebruiken of hoeveel tweets er vorig jaar zijn verzonden en hoeveel mensen YouTube-video's bekijken, enz. Maar krijgt u het volledige beeld? Ik zat ooit naast een SMM "expert" op een zakelijk seminarie die iedereen die binnen gehoorsafstand kwam, sprak over de geweldige voordelen van het opzetten van een Facebook-bedrijfspagina voor kleine bedrijven (met hem natuurlijk) en verkopen op Facebook. Dus, geïntrigeerd door het eerder genoemde "experts" advies, zocht ik hem op Facebook op en ontdekte dat hij maar 11 Facebook-vrienden had (geen goed begin). Dus als onderzoeker die ik ben, besloot ik SMM eens goed te bekijken met betrekking tot verkopen om te zien of het echt werkte, voor wie het werkte en zo ja, waarom werkte Social Media Marketing voor hen? En moeten bedrijven voor hun verkoop zo sterk afhankelijk zijn van sociale netwerken?

Als webontwikkelaar werd ik constant (en nu in toenemende mate) geconfronteerd met verschillende uitdagingen op het gebied van sociale netwerken, waarbij potentiële klanten zouden zeggen dat het hebben van een website goed klinkt, maar dat ze een Facebook-bedrijfspagina hadden en dat was verteld door verschillende bronnen (de altijd aanwezige maar anonieme " ze ") dat sociale netwerken de juiste keuze waren, maar nadat ze hun behoeften hadden besproken, werd het vrij duidelijk dat die potentiële klanten niet echt wisten waarom ze sociale netwerken of SMM nodig hadden om online verkopen te genereren. Ze wilden het gewoon. Voor kleine en middelgrote bedrijven heb ik altijd aanbevolen om een kwaliteitswebsite te bouwen via elk type sociaal netwerk, waarom? Nou, het is eigenlijk simpel, want sociale media zijn sociale media en sociale netwerken zijn sociale netwerken, dat zijn ze nietzakelijke media en zakelijke netwerken (dat zou meer op LinkedIn lijken). Ik weet dat dat eenvoudig klinkt, maar het is waar en de statistieken ondersteunen het. Feit is dat socialemediamarketing je niet vertelt dat Facebook een sociaal netwerk is en geen zoekmachine, en ondanks dat het aantal Facebook-gebruikers en Google-gebruikers ongeveer hetzelfde is, gebruiken mensen Facebook niet op dezelfde manier als een zoekmachine zoals Google (die ongeveer de helft van de zoekmachinemarkt heeft), Yahoo en Bing om naar bedrijven of producten te zoeken. Ze gebruiken het om contact te houden met familie en vrienden of voor nieuws en amusement. In een recent onderzoek van het IBM Institute for Business Value verklaarde ongeveer 55% van alle gebruikers van sociale media dat ze helemaal geen interactie hebben met merken via sociale media en dat slechts ongeveer 23% daadwerkelijk doelbewust sociale media gebruikt om met merken te communiceren. Nu van alle mensen die sociale media gebruiken en die wel of niet doelbewust met merken omgaan, zegt de meerderheid (66%) dat ze het gevoel moeten hebben dat een bedrijf eerlijk communiceert voordat ze kunnen communiceren.

Dus hoe gebruik je social media marketing? En is het zelfs de moeite waard om te doen?

Allereerst zou ik zeggen dat het hebben van een goed geoptimaliseerde website u in de meeste gevallen nog steeds veel meer zaken zal opleveren dan sociale media, vooral als u een klein tot middelgroot lokaal bedrijf bent, omdat veel meer mensen 'kapper' gaan typen. Port Macquarie "in een zoekmachine zoals Google, Yahoo en Bing dan ze ooit zullen doen op welke sociale mediasite dan ook, en als je geen website hebt, loop je al die potentiële zaken mis. Ondanks alle (niet zo goede) statistieken denk ik echter nog steeds dat het voor bedrijven nog steeds een goed idee is om sociale media te gebruiken, maar niet op dezelfde manier als veel SMM-professionals tegenwoordig zijn. Waarom? Omdat het duidelijk niet werkt zoals ze beweren dat het werkt. In feite keken SMM-bedrijven en -bedrijven als geheel naar sociale netwerken zoals Facebook als een nieuwe markt die rijp was om te worden geplukt en toen Facebook gebruikers begon te laten meten door de miljoenen, investeerde mede-oprichter van PayPal, Peter Thiel, US $ 500.000 voor 7% van het bedrijf (in juni 2004) en sindsdien hebben een paar durfkapitaalfirma's in Facebook geïnvesteerd en in oktober 2007 kondigde Microsoft aan dat het een aandeel van 1,6% in Facebook had gekocht voor $ 240 miljoen. Sinds het bescheiden begin van Facebook tot nu (2012) hebben zowel SMM-bedrijven als bedrijven niet echt kunnen profiteren van het enorme aantal Facebook-gebruikers online. De waarheid is dat cijfers niet gelijk zijn aan kopers. Is het in het belang van een Social Media Marketing-bedrijf om over sociale netwerken te praten? Absoluut. Is het in een sociaal netwerk zoals Facebook ' Heeft het er belang bij dat mensen geloven dat bedrijven massaal kunnen verkopen door met hen te adverteren en marketing? Natuurlijk is het. Begin 2012 maakte Social media marketing Facebook bekend dat zijn winst in het voorgaande jaar met 65% was gestegen tot $ 1 miljard, aangezien zijn inkomsten, voornamelijk uit advertenties, met bijna 90% waren gestegen tot $ 3,71 miljard, dus het is duidelijk dat het concept van SMM voor hen werkt, maar dat is het ook. trainen voor jou? Nou ... statistisch gezien niet, maar dat betekent niet noodzakelijk dat het nooit zal gebeuren.

Ik geloof dat het belangrijkste verschil tussen sociale netwerken en zoekmachines de bedoeling is. Mensen die Google gebruiken, zoeken bewust naar iets, dus als ze op zoek gaan naar kappers, is dat wat ze op dat moment zoeken. Met zoiets als Facebook is de primaire bedoeling meestal om contact te maken met vrienden en familie. In oktober 2008 zei Mark Zuckerberg zelf: "Ik denk niet dat met sociale netwerken geld kan worden verdiend op dezelfde manier als met zoekmachines (zoekmachines) ... Over drie jaar moeten we erachter komen wat het optimale model is. Maar dat is vandaag niet onze primaire focus ". Een van de grootste problemen waarmee bedrijven worden geconfronteerd met sociale netwerken en SMM is perceptie. Volgens het IBM Institute for Business Value-onderzoek waren er "

Bedrijven moeten meer innovatieve manieren vinden om verbinding te maken met sociale media als ze er een of ander resultaat uit willen zien. Er werden enkele goede initiatieven getoond in de IBM-studie van bedrijven die een soort grip hadden gekregen op hoe ze sociale media in hun voordeel konden gebruiken, rekening houdend met het feit dat wanneer hen wordt gevraagd wat ze doen wanneer ze via sociale media met bedrijven of merken communiceren, Consumenten noemen "kortingen of coupons krijgen" en "producten en diensten kopen" als de twee belangrijkste activiteiten, respectievelijk bood een Amerikaans ijsbedrijf genaamd Cold Stone Creamery kortingen op hun producten op hun Facebook-pagina. Als alternatief is er een geweldig programma gelanceerd door Best Buys in de VS genaamd Twelpforce, waar medewerkers via Twitter op vragen van klanten kunnen reageren.

Het opbouwen van een tastbare koper-consumentrelatie via sociale media is niet eenvoudig en waarschijnlijk het grootste voordeel voor het bedrijfsleven door sociale media te gebruiken om de Google-ranglijst van hun websites te verbeteren. Maar het bedrijfsleven moet begrijpen dat je niet zomaar een Facebook-bedrijfspagina kunt opzetten en er het beste van hopen. SMM vereist inspanning en potentiële klanten moeten waarde zien in wat u te bieden heeft via uw inspanningen op sociale media, hen iets geven dat hun sociale interactie en tijd waard is, en dan kunt u mogelijk betere resultaten behalen.

Net zoals een voetnoot Facebook-aandelen zijn gedaald tot minder dan $ 20 per aandeel, is dat de helft van hun oorspronkelijke prijs ... en de rechtszaken vliegen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *